maandag, oktober 02, 2006

Intimate Confessions of a Chinese Courtesan (1972) ****1/2

filmbesprekingen intimate confessionsHet oude China - Ainu wordt ontvoerd en samen met een stel andere meisjes verkocht aan madam Chan's bordeel. Als ze vechtend probeert te ontsnappen wordt ze een tijdje opgesloten in een donkere kelder. Ondertussen belooft de knappe madam Chan vier rijkelui een wilde tijgerin en verkoopt Ainu's maagdelijkheid per opbod. Zo staan de vier uiteindelijk aan te schuiven tussen Ainu's benen, de hoogste bieder eerst.

Na een mislukte zelfmoordpoging besluit Ainu wraak te nemen - ze verleidt eerst de lesbische madam Chan en krijgt zo de tijd en ruimte om haar plan verder uit te werken.

Ontzettend mooi geschoten geschoten female-revenge film, met mooie composities, gebruik van slow motion en freeze frames en kleuren die van het scherm springen. Muziek is ook erg leuk - traditionele Chinese muziek met een sensuele baslijn eronder geplakt en soms regelrechte psychedelica. Af en toe worden er zwaarden getrokken en de finale is erg gewelddadig met ledematen die kwijt raken en bloed dat uit monden gulpt.

Hong Kong-produktie uit de Shaw Brothers-stal die sterk beïnvloed lijkt door de gelijkaardige Japanse produkties uit begin jaren zeventig.


filmbesprekingen intimate confessions

Geen opmerkingen: