maandag, oktober 09, 2006

Human Lanterns (1982) ****

filmblog human lanternsMijnheer Lung en mijnheer Tan zijn twee rijkelui die hun tijd vullen met elkaar het leven zuur te maken. Mekaar publiekelijk bespotten is een grote hobby en mijnheer Tan maakt het wel erg bont als hij de prostituee waar mijnheer Lung een affaire mee heeft als eregast uitnodigt op z'n feestje. Lung is ziedend - springt geïrriteerd rond, wapperend met waaiertjes en verlaat het feestje met opgetrokken schouders. Als weerwraak besluit hij bij het aankomende lampion-festival de felbegeerde prijs van mooiste lampion voor de neus van Tan weg te kapen, want die is apetrots op z'n sjieke lantaarn. Wat een duivels plan !

Hij stapt naar Chun, een kluizenaar die de knapste lampionnen van de streek maakt en vraagt die om hulp. Chun stemt meteen toe en al snel blijkt waarom. Hij heeft zelf een eitje te pellen met Lung, die hem ooit vernederde in een zwaardgevecht en hem een litteken bezorgde in het aangezicht. Chun steekt zich in een bizar apepak met een doodshoofd als masker en ontvoert zo Lung's minnares, bindt haar in een kelder vast en vilt haar levend waarna hij fluitend het vel te drogen hangt. Nog meer ontvoeringen volgen en in Chun's kelder staan na een tijdje vier prachtige ongeschoren lampionnen van mensenvel.

Kleurrijke Shaw-produktie met mooie decors en veel indrukwekkende wire-fu. Chun's acrobatische toeren in z'n apepak zijn heel leuk om te zien en het plot is lekker ziek met een spectaculaire finale.


filmblog human lanternsfilmblog human lanterns

Geen opmerkingen: