vrijdag, september 22, 2006

We're Going To Eat You (1980) ***1/2

cultfilms en kutfilms were going to eat youEen kannibalenfilm - uit Hong Kong ? Indertijd de tweede film van Tsui Hark, die blijkbaar graag naar Italiaanse splatter keek want er wordt hier meer gehakt dan op een gabberfuif, in rubberen ledematen weliswaar. Mooi staaltje van Hong Kong jatwerk - openen doen we al meteen met een stuk uit de Suspiria-soundtrack en even later stormen er grommende Chinezen met slagersschorten die roestbruin zien van het geronnen bloed gemaskerd door een deurgat, vervaarlijk met machettes zwaaiend en op zoek naar mensenvlees - The China Machete Massacre, quoi.

Agent 999 belandt op een eilandje voor de kust van China tijdens zijn zoektocht naar een voortvluchtige crimineel die Rolex heet. Fancy name. Hij zet één voet op 't eiland en er wordt al hongerig naar gekeken want 't blijkt vergeven te zijn van de kannibalen. Kannibalen ! Help. En van reusachtige manzieke syfilislijdsters. En incontinente blinde oudjes. Oh - en die Leatherface-klonen, zwierend met hun machettes terwijl ze een vreemdsoortig gegrom voortbrengen, als een stel ewoks met een bad hair day.

Veel slapstick en typisch idiote Hong Kong-humor met martial arts-scenes die verrassend goed zijn, vooral te danken aan Harks cameraplaatsing en editing. Plezant.


cultfilms en kutfilms were going to eat you

Geen opmerkingen: