vrijdag, september 15, 2006

Virgins from Hell (1987) ***1/2

cultfilms en kutfilms virgins from hellIndonesische nonsens - weet niet meteen waar te beginnen. Eigenlijk vertel je best niets over zo'n film want het is heerlijk z'n waanzin en idiotie zelf vers te ontdekken.

Had me verwacht aan een female biker gang-film maar draaide uit op een Women in Prison-flick.

Bikers in hotpants, minirokken en decolleté's overvallen een casino en trekken zich daarna terug in hun schuilplaats, versierd met grafitti - er staan wat machinegeweren in 't zwart op de muur gespoten, erg smaakvol. Bizarre scene volgt waarin de leidster met geld gooit en een monoloog afsteekt waar de rest stokstijf naar staat te luisteren want er werd geen dialoog voor ze geschreven.

Blijkt dat ze wraak wil nemen op een bende booswichten die haar ouders vermoordden omdat die hun huis weigerden te verkopen. Het was dan ook een prachtige woonst, gemaakt van papier-maché naar het model van een Efteling-attractie met een gipsen grot ernaast, genoeg om een ietwat ambitieuze crimineel de ogen uit te steken.

cultfilms en kutfilms virgins from hell
Al gauw worden in die grot experimenten ondernomen om door het mixen van plakaatverf een afrodisiac samen te stellen waar de wereldwijde markt snel voor zal zwichten, er blijkt vooral vraag te zijn vanuit Denemarken en Zweden.

Ik wil hier best nog wat meer van het plot neertypen, maar bedenk me voortdurend - en dit - en dat - moet ik niet vergeten te vertellen, maar 't is best als je 't zelf bekijkt, woorden schieten tekort.

Volop idiotie - bij de overval van de site vinden de chicks een machinegeweer opgesteld tussen zandzakken en alvast handig gericht op het kamp zelf - een verkrachting op de tonen van Nights in White Satin waarbij de verkrachter een volledig autonoom bewegende penis blijkt te hebben want zelf blijft hij kreunend stokstijf zitten - de top-krimineel "Mister Tiger" heeft een bizarre paarden en zwepen fetisj en beheerst de krachten van donder en bliksem - de Indonesische jungle blijkt maar tien vierkante meter groot want drie ontsnapte gevangenen vinden elkaar met alle gemak terug onder dezelfde boom - en nog zoveel meer, ik heb het geeneens over de fantastische verleidende dans-scene gehad op euro-disco !


cultfilms en kutfilms virgins from hell

Geen opmerkingen: