zondag, augustus 27, 2006

Mafia vs. Ninja (1984) ****

Ninja kung fu waanzin van Robert Tai - hoera !

Ronddolende Jack Doe arriveert in Shanghai waar hij na nog geen minuut rondgewandeld te hebben door één of andere tiep aangevallen wordt in een steegje. Gevecht volgt vol versneld gewapper van handen en als de belager tegen de vlakte gaat biedt die z'n verontschuldigingen aan - er lopen wel eens verkrachters rond in dat steegje en hij dacht met eentje te maken te hebben. Jack begrijpt dit misverstand natuurlijk meteen, en vraagt of hij weet waar goedkoop logies te vinden zijn. Natuurlijk ! Bij mij thuis zijn de goedkoopste logies van Shanghai ! Een hechte vriendschap ontstaat terwijl ze samen het steegje uitwandelen.

Tralala - hoop idiotie - Jack Doe en z'n komisch getalenteerde sidekick worden opgenomen in een triade - moordaanslag via een bom kundig verstopt in een fruitmand - Japanners betrekken een bungalow met een reusachtige vlag van Japan tegen de muur van de woonkamer en azen van daaruit op de drugmarkt van Shanghai - eerste halfuur was nogal slapjes en stelde me wat teleur. Wist ik veel wat er nog allemaal ging volgen.

cultfilms en kutfilms mafia vs ninja
Na dat halfuur komen vier huurmoordenaars op de proppen in de gelederen van de Japanners. Een boom van een neger die we kennen uit Robert Tai's Ninja - The Final Duel, alsook de Hare Krishna van die film - nu met pruik en litteken in het gezicht want de beste man is messengooier, een dikke Japanse katana-expert met een hitlersnor en een Japanse vechtkunstexpert. En ninja's ! We houden van ninja's. Al snel bekokstoven de Japanners een ingenieus plan - ze nodigen de triade-leider uit in hun bungalow waar ze hem vragen de drugsmarkt uit handen te geven. Hij zegt neen en ze maken hem af.

cultfilms en kutfilms mafia vs ninja
De Japanners pakken het meteen professioneel aan door in het bos rond te wandelen met juten zakken vol heroine handig verpakt in oude schoendozen. Als onze helden na een heftig gevecht vol visdraad en verstopte matrassen deze schoendozen buitmaken beslissen ze die meteen ter plekke te verbranden waarbij de heroine merkwaardig genoeg aan een lucifertje genoeg heeft om in een knallende vuurbal te exploderen. Duidelijk onversneden spul.

Om onduidelijke reden beslissen onze vrienden opeens wat te gaan eten in een nachtclub/restaurant vol Europeanen - "White Horseclub" - waar één of andere bebaarde bullebak hen zegt dat Chinezen niet toegelaten zijn, tot bizarre hilariteit van tafeltjes vol blanke rijkelui. Als hij hen dan ook nog Chinese honden noemt - weer tot hilariteit van de ganse zaak - volgt een "You can insult me but you cannot insult my country !" en timmeren onze helden de zaak in mekaar. Einde scene.

Had ik al verteld dat Jack een vriendin heeft die de zus van het Japanse bendehoofd blijkt te zijn ? Wel dan. Jack's vriendin blijkt de zus van het Japanse bendehoofd te zijn. Het hoofd tolt !

cultfilms en kutfilms mafia vs ninja
Dan volgen de afrekeningen - Hare Krishna krijgt een professionele sterfscene, vertwijfelend kijkend terwijl bloed langzaam uit z'n mond sijpelt - Mr. Harlem Globetrotter z'n gevecht zit vol versnelde beelden en soms verschijnt er zelfs een zwartgeverfde Chinees van twee koppen kleiner als stand-in om wild wat salto's te maken - het bendehoofd wordt afgemaakt met behulp van tuinmeubelen en afsluiten doen we met een waanzinnig ninja-gevecht met rondzoevend versgemaaid gras en vooral veel witte rook, waarna Jack's vriendin opduikt onherkenbaar gekleed in een fraaie roze ninja-outfit en ze een smaakvolle sterfscene krijgt begeleid door muziek rechtstreeks gepikt van Battlestar Galactica.


cultfilms en kutfilms mafia vs ninja

Geen opmerkingen: