dinsdag, augustus 15, 2006

Kung Fu Wonder Child (1989) ***1/2

cultfilms en kutfilms kung fu wonder child
Wow. Een wilde martial arts fantasy met veel vlieg- en stuntwerk - om de haverklap komt er wel iemand luid gillend uit een rookwolk zoeven. Bizar genoeg is het hoofdpersonage een jongetje met een buitengewone kung fu-gave, terwijl het duidelijk een jonge actrice is die de rol speelt. Maar uiteindelijk is dit nog het minst verbazingwekkende in de film.

Een boosaardig priester heeft in een open plek in het bos een stel urnen verzameld met daarin de zielen van vermoorde mensen. Elke avond na een harde dag vol vermoeiend boosaardig werk is de man aan welverdiende rust toe en zuigt via gedateerde special effects levenskracht uit de kermende sukkelaars. Overdag bewaakt een zombie met een rubber masker en aantrekkelijk glanzende blonde pruik de urnen door grommend uit een pot te exploderen als er iemand zich in de buurt waagt. Gelukkig kan je hem wel op afstand houden door er je geslachtsdelen aan te tonen - wat begrijpelijk is.

Je moet een hoge tolerantie hebben voor verfijnde pies- en kakhumor want die komt er veel bij kijken maar 't is dolle pret die eindigt met vuurwerk en Palestijnse zelfmoordcommando's.

Geen opmerkingen: